Visual stüdyo, Microsoft tarafından yazılım geliştirmek ve yayınlamak amacıyla hazırlanan içerisinde bir çok özellik barındıran entegre bir yazılım geliştirme ortamıdır.
Visual stüdyo ile yazılım geliştirebilir, yazmış olduğunuz kodları düzenleyip, derleyebilir ve kolay bir şekilde uygulamaya dönüştürebilirsiniz. İçerisinde sahip olduğu birçok özellik sayesinde (kod tamamlama, hata ayıklama, derleyiciler, grafik tasarımcılar, veri tabanı bağlantıları gibi) yazılım geliştirme sürecini kolaylaştıran bir programdır.
Özellikle .Net mimarisi ile yazılım geliştirmek istiyorsanız olmazsa olmasınızdır.
Visual Studio Windows ve Mac sitemlerinde de çalışabilir. Mac versiyonu Windows tarafında ki gibi gelişmiş olmasa da, özellikle Visual studio 2017 ve .net Core teknolojileri ile birlikte Mac sistemlerinde ki çalışma performansı da gelişmiştir.
Visual Studio Kurulumu
Yanda ki linki kullanaraktan indirme sayfasına erişebilirsiniz. INDIR
Karşınıza çıkan ekranda sizler Visaul Studio 2017’nin 3 versiyonu karşılıyacaktır. Kendininze uygun olan versiyonu seçip indirebilirsiniz. Community versiyonu ücretsiz olan versiyonudur. Yeni başlayanlar ve bireysel uygulamalar geliştirecekler için tercih edilmesi uygundur.
Community: Güçlü IDE, öğrenciler, açık kaynak katkıda bulunanlar ve bireysel kullanım için ücretsiz
Professional: Profesyonel IDE, küçük ekipler için en uygun seçenek.
Enterprise: Hangi boyutta olursa olsun tüm ekipler için ölçeklenebilir, uçtan uca çözüm.
Ayrıca aşağıda Microsoft tarafından hazırlanmış Sanal Eğitim videolarının linkine de sizlerle paylaştım. Başta kurulum olmak üzere birçok farklı konuda hazırlanmış videolara ulaşabilirsiniz.
Visual Studio Kullanımı
Aşağıdaki görseli inceleyerek Visual Studio’nun çalışma zamanında ki bazı özelliklerini inceleyebilirsiniz.
Visual Studio’nun Özellikleri
Refactoring: Yeniden düzenleme, değişkenlerin akıllı olarak yeniden adlandırılması, bir veya daha fazla kod satırının yeni bir methoda dönüştürülmesi, yöntem parametrelerinin sırasının değiştirilmesi gibi işlemleri içerir.
IntelliSense: kodunuz hakkındaki detay bilgileri doğrudan editörde görüntüleyen ve bazı durumlarda sizin için küçük kod parçaları yazan bir özelliktir.
Quick Launch: Hızlı Başlatma arama kutusu, Visual Studio’da gereksinim duyduğunuz her şeyi hızlıca bulmanıza olanak sağlar.
Squiggles and Quick Actions: Squiggles, siz yazarken kodunuzdaki hatalara veya olası sorunlara karşı sizi uyaran dalgalı alt çizgilerdir. Bu görsel ipuçları, derleme sırasında veya program çalıştırıldığında hatanın keşfedilmesini beklemeden hemen sorunlarınızı gidermenize olanak sağlar.
Call Hierarchy: Çağrı Hiyerarşi penceresi, seçili methodun çağırılan methodlarını gösterir. Bu, yöntem method değiştirmeyi veya kaldırmayı düşündüğünüzde veya bir hatayı izlemeye çalıştığınızda faydalı bilgiler sağlayacaktır.
Code Lens: kodunuzla ilgili referansları, kodunuzdaki değişiklikleri, bağlantılı hataları, iş öğelerini, kod incelemelerini ve birim testlerini editörden ayrılmadan bulmanıza yardımcı olur.
Go To Definition: sizi bir işlev veya türün tanımlandığı yere yönlendirir.
Peek Definition: Ayrı bir pencere açmadan methodun tanımını veya türünü gösterir.
One comment
Comments are closed.